Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Pätkismousse:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
140g (1 pussi) pätkiksiä
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Vaahdota vispikerma.
Sillä välin laita mikroon pätkiksen sulamaan, niin että sulavat tahnamaiseksi.
Sekoita tuorejuusto sulatetun pätkistahnan sekaan.
Nostele vispikerma varovaisesti Pätkis-tuorejuustoseokseen.
Levitä mousse tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle.
Jätä reinoihin 1 1/2 cm ilman täytettä.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Paketoi leivinpaperi tiukasti rullan ympärille
ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Koristele torttu haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti