sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Prinsessakääretorttu


Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Pätkismousse:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
140g  (1 pussi) pätkiksiä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Vaahdota vispikerma. 
Sillä välin laita mikroon pätkiksen sulamaan, niin että sulavat tahnamaiseksi. 
Sekoita tuorejuusto sulatetun pätkistahnan sekaan. 
Nostele vispikerma varovaisesti Pätkis-tuorejuustoseokseen.

Levitä mousse tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle.
Jätä reinoihin 1 1/2 cm ilman täytettä.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Paketoi leivinpaperi tiukasti rullan ympärille 
ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Koristele torttu haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti