sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Mansikkajuustokakku


Aineet:

Pohja:
1/2 pakettia digestive-keksejä (n. 180 g)
75 g margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mansikkarahkaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa
3 liivatelehteä
3 dl mansikoita

Kiille:
1/2 dl mansikkamehua
2 liivatelehteä

Pinnalle valkosuklaa koriste



Murskaa digestive-keksit.
Sulata rasva ja lisää muruihin.
Painele seos irtopohjavuokan pohjalle kevyesti.

Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota kerma.
Lisää rahka ja tuorejuusto kermavaahdon sekaan.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen.




Lisää palastellut mansikat varovasti sekoittaen.
Ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä kakkua n. 2 tuntia jääkaapissa.
Laita liivatteet likoomaan.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatteet mansikkamehun joukkoon.
Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin.

Koristele valkosuklaalla



.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti