4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 dl maitojauhetta
1 dl maitojauhetta
1 tl öljyä
2 dl juustoraastetta
voiteluun vettä
Juustoraastetta pinnalle
Sekoita kuivahiiva 5 dl:n vehnäjauhoja.
Lisää jauhot lämpimään veteen.
Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.
Lisää sokeri, suola, loput 5 dl jauhoja, joihin on sekoitettu maitojauhe sekä öljy taikinaan.
Vaivaa hyvin.
Lisää juustoraaste.
Lisää juustoraaste.
Kohota taikinaa, kunnes se on kaksinkertainen.
Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille.
Kohota vielä liinan alla, kunnes painettaessa taikina jää lommolle.
Voitele vedellä ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Tee vielä viiltoja patongin pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti