4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 dl maitojauhetta
1 dl maitojauhetta
1 tl öljyä
2 valkosipulinkynttä
voiteluun vettä
valkosipulijauhetta pinnalle
Sekoita kuivahiiva 5 dl:n vehnäjauhoja.
Lisää jauhot lämpimään veteen.
Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.
Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää taikinaan.
Lisää sokeri, suola, loput 5 dl jauhoja, joihin on sekoitettu maitojauhe sekä öljy taikinaan.
Vaivaa hyvin.
Kohota taikinaa, kunnes se on kaksinkertainen.
Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille.
Kohota vielä liinan alla, kunnes painettaessa taikina jää lommolle.
Voitele vedellä ja ripottele valkosipulia pintaan.
Tee vielä viiltoja patongin pintaan.
Paista keskellä uunia 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti