4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
1 dl öljyä
Mittaa reilusti käden lämpöinen vesi kulhoon.
Lisää siihen sokeri ja suola.
Sekoita 5 dl vehnäjauhoja kuivahiiva ja lisää veden sekaan.
Lisää loput jauhot ja viimeiseksi öljy.
Nostata taikinaa 1/2 tuntia liinan alla. Painele tämän jälkeen taikinasta ilmat pois ja nostata toiset 1/2 tuntia liinan alla.
Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse aina yhdestä osasta suorakaiteen muotoinen levy.
Rullaa vinottainnurkasta nurkkaan.
Nosta patonkeja pellillä liinan alla noin 20 min.
Paita patongit 250 asteessa n. 10-15 min.
Rapean kuoren saa sumuttamalla patonkeja paiston aikana.
Jäähdytä ilman liinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti