Aineet:
5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia
100 g mantelirouhe
floraa
sokeria
vaniliinisokeria
voiteluun kananmuna
pinnalle raesokeria
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen muna, sokeri, kaardemumma ja suola.
Sekoita nesteeseen osa jauhoista, johon on sekoitettu maitojauhe ja hiiva.
Lisää jauhoja vähitellen.
Lisää ennen loppujauhoja huoneen lämpöinen sulatettu rasva.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla lämpöisessä paikassa n. 40 minuuttia.
Tänään mantelipullia:
Jaa taikina kahtia.
Kaulitse ensin toinen puoli levyksi.
Voitele taikinan margariinilla.
Ripottele päälle mantelirouhetta, sokeria ja vaniliinisokeria.
Toinen puolikas samalla ohjeella, mutta lisäksi ripaus kanelia.
Rulla taikinalevytrullaksi ja leikkaa sopivia paloja vuokiin.
Anna kohota liinan alla.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pullat 225 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti