sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lihavoileipäkakku

Aineet:

2 pkt paahtoleipää (ei tuoretta vaan mielummin pari päivää vanhaa)

Kinkkutäyte:
100 g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
75 g majoneesia
200 g kinkkukuutioita
mustapippurirouhetta

Suolalihatäyte:
150 g suolalihaa
75 g majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippurirouhetta

Kostutus:
1/2 kpl lihaliemikuutio
2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:
75 g majoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippurirouhetta

Koristelu:
Metfurstia
suolalihaa
tomaattia
kurkkua

1. Aloita valmistus täytteistä. Sekoita kinkkutäytteen ainekset keskenään.

2. Hienonna suolaliha vetsellä ja sekoita suolalihatäytteen aineet keskenään.

3. Kuumenna  kostutukseen tuleva vesi ja liota lihaliemikuution puolikas siihen. Jäähdytä liemi.
Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.

4. Laita tarjoiluvadille 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

5. Levitä vadille leipäviipaleita ja kostuta leivät lihaliemellä .Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä suolalihatäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopuilla kinkkutäytteillä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.

6. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Laita päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran maitotölkki. Anna kakun tiivistyä suraavaan päivään.

7. Kuorrutusta varten sekoita majoneesi, tuorejuusto ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.

8.  Koristele oman maun mukaan :)

9. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti