sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Imelletty Perunalaatikko

Aineet:
1.75 kg perunaa
1.5 dl vehnäjauhoja
1.25 l täysmaitoa
125 g voita
1 rkl suolaa
1/4 dl sokeria
siirappia
keitinvettä

Kuori perunat ja keitä kypsiksi.
Soseuta sekoittaen joukkoon voi sekä 2 1/2 dl kiehuvaa maitoa.
Lisää vielä vähän keitinvettä.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisä vehnäjauhoja kolmessa eri vaiheessa. 
Sekä hieman sokeria.(Imeltyy paremmin)
Kun jauhot lisätty annetaan imeltyä vähintään 5-6 tuntia. Pyri pitämään soseen lämpötila 55-70 asteessa. Ei saa ainakaan ylittää 75 astetta.
Lisää siirappi, suola ja loput maidot.
Täytä voideltu vuoka 2/3, jottei kuohu yli.
Lisää päälle voinokareita.

Paista 150 asteessa n. 3 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti