sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Porkkanalaatikko

Aineet:

1 kg porkkanoita
50 g voita
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1/4 tl muskottia

Riisipuuro:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 l täysmaitoa

Kuori ja paloittele porkkanat.
Keitä porkkanat kattilassa kypsiksi.
Valmista riisipuuro.
Keitä vesi vesihaude kattilassa kiehuvaksi.
Lisää puuroriisi. Ja anna kiehua niin kauan kunnes vesi on imeytynyt riisiin. (n. 5 min)
Kaada maito sekaan ja sekoita niin kauan kunnes puuro alkaa kiehua.
Hauduta kannen alla usein sekoittaen.
Mausta puuro suolalla.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Soseuta kypsät porkkanat soseeksi.
Sekoita puuro ja porkkanasose keskenään ja lisää voi, hunaja, suola ja valkopippuri.
Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen vielä kananmunat.
Kaada uunivuokaan ja ripoittele pinnalle korppujauhoa.
Kuvioi lusikalla.
Paista uunissa 175 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti