sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lanttulaatikko

Aineet:

1 kg lanttuja
1/2 l vettä
2 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl täysmaitoo
1 kananmuna
3 rkl siirappia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl valkopippuria

Paloittele ja kuori lantut.
Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Ota keitinvesi talteen.
Soseuta lantut.
Lisää maitokermaseoksessa turvonneet korppujauhot, kananmuna, mausteet
sekä lanttujen keitinlientä niin paljon että survoksesta tulee tasaisen pehmeää.
Kaada seos voideltuun vuokaan.
Painele lusikalla kuvioita pintaan.
Ripottele pinnalle voi nokareita ja korppujauhoja.
Paista 175 asteessa 1 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti