sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lasagne





Aineet:
Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
meiramia
basiligaa


Juustokastike

50 g margariinia
5 rkl jauhoja
8 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
175 g juustoraastetta


Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska, vesi, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.

Juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Lisää suola, mausteet ja 3/4 osaa juustoraasteesta.

Levitä vuoan pohjalle 1/4 jauhelikastiketta, päälle 1/4 juustokastiketta ja niiden päälle lasagnelevyjä. Toista kaksi kertaa. Lisää päälle vielä viimeiset jauheliha -ja juustokastikkeet. Ripottele viimeiseksi juustoraaste.
Paista 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti