keskiviikko 7. elokuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku



Aineet:

Pohja:
1/2 pakettia digestive-keksejä (n. 180 g)
75 g margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
4 1/2 dl mustikoita

Kiille:
1/2 dl mustikoita
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Pinnalle 30 g valkosuklaalastuja


Murskaa digestive-keksit.
Sulata rasva ja lisää muruihin.
Painele seos irtopohjavuokan pohjalle kevyesti.

Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota kerma.
Lisää rahka ja tuorejuusto, sekä sulatettu suklaa kermavaahdon sekaan.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen.
Lisää mustikat varovasti sekoittaen.
Ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä kakkua n. 2 tuntia jääkaapissa.

Laita liivatteet likoomaan.
Murskaa mustikat ja liota 1 dl:aan vettä.
Sihtaa kuoret ja siemenet pois teesihdillä.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatteet mustikkaliemen joukkoon.
Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. tunnin.

Koristele suklaalastuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti