sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Suklaamuffinit


8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa
2 kananmunaa
50 g sulatettua margariinia
200 g suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei suklaata).
Vatkaa munat ja maito keskenään, lisää sulatettu rasva.
Sekoita kuivat ja nestemäiset aineet keskenään . 
Lisää hakattu suklaa.
Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12 minuuttia.

Tänään suklaana minttu -ja daimsuklaa.
 Tulee aivan mahtavaa myös valkosuklaasta!

Porkkanakakku


3 kpl kananmunia
3 1/2 dl sokeria
2 dl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
5 dl porkkanaraastetta

Sekoita kananmunat ja sokeri.
 Lisää öljy.
Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sooda.
Lisää jauhot taikinaan.
Mausta suolalla, kanelilla ja kaardemummalla.
Viimeiseksi porkkanaraaste lisätään muutamalla pyöräytyksellä sekoittamatta.
Paista aluksi alalämmöllä 20 minuuttia, 
sitten 30 minuuttia 200 asteessa.

Mansikka-valkosuklaa cookies

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilijasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
100 g valkosuklaata
2 dl pakastekuivattuja mansikkalastuja


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Vatkaa joukkoon kananmuna.
Hakkaa valkosuklaa paloiksi ja murusta mansikat pienemmiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä.
Sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina pellille noin ruokalusikallisen kokoisiksi nokareiksi.
Jätä leviämisvaraa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.


Mansikkajuustokakku


Aineet:

Pohja:
1/2 pakettia digestive-keksejä (n. 180 g)
75 g margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mansikkarahkaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa
3 liivatelehteä
3 dl mansikoita

Kiille:
1/2 dl mansikkamehua
2 liivatelehteä

Pinnalle valkosuklaa koriste



Murskaa digestive-keksit.
Sulata rasva ja lisää muruihin.
Painele seos irtopohjavuokan pohjalle kevyesti.

Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota kerma.
Lisää rahka ja tuorejuusto kermavaahdon sekaan.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatevesi ohuena nauhana täytteeseen.




Lisää palastellut mansikat varovasti sekoittaen.
Ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä kakkua n. 2 tuntia jääkaapissa.
Laita liivatteet likoomaan.
Sekoita liivatelehdet n. 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
Sekoita liivatteet mansikkamehun joukkoon.
Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin.

Koristele valkosuklaalla



.