Aineet:
2 pkt paahtoleipää (ei tuoretta vaan mielummin pari päivää vanhaa)
Katkaraputäyte:
180 g pakaste katkarapuja
200 g katkaraputuorejuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
tilliä
mustapippurirouhetta
Lohitäyte:
150 g kylmäsavulohta
75 g majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
tilliä
mustapippurirouhetta
Kostutus:
1/2 kpl kasviliemikuutiota
2 1/2 dl vettä
Kuorrutus:
75 g majoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
mustapippurirouhetta
Koristelu:
180 g pakaste katkarapuja
150-300 g kylmäsavulohta
kurkkua
1. Aloita valmistus täytteistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä ja sekoita juuston joukkoon. Lisää hunaja, hienonnettu tilli ja mustapippurirouhe.
2. Lohitäytteeseen silppua lohi veitsellä. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettu tilli, mustapippuri ja silputtu lohi keskenään.
3. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liota kasvisliemikuution puolikas siihen. Jäähdytä liemi.
Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.
4. Laita tarjoiluvadille 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.
5. Levitä vadille leipäviipaleita ja kostuta leivät kasviliemellä .Levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopuilla katkaraputäytteillä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
6. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Laita päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran maitotölkki. Anna kakun tiivistyä suraavaan päivään.
7. Kuorrutusta varten sekoita majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.
8. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi. Halkaise kurkut. Koristele oman maun mukaan :)
9. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.