lauantai 22. helmikuuta 2014

Kalavoileipäkakku

Aineet:

2 pkt paahtoleipää (ei tuoretta vaan mielummin pari päivää vanhaa)

Katkaraputäyte:
180 g pakaste katkarapuja
200 g katkaraputuorejuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
tilliä
mustapippurirouhetta

Lohitäyte:
150 g kylmäsavulohta
75 g majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
tilliä
mustapippurirouhetta

Kostutus:
1/2 kpl kasviliemikuutiota
2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:
75 g majoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
mustapippurirouhetta

Koristelu:
180 g pakaste katkarapuja
150-300 g kylmäsavulohta
kurkkua


1. Aloita valmistus täytteistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä ja sekoita juuston joukkoon. Lisää hunaja, hienonnettu tilli ja mustapippurirouhe.

2. Lohitäytteeseen silppua lohi veitsellä. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettu tilli, mustapippuri ja silputtu lohi keskenään.

3. Kuumenna  kostutukseen tuleva vesi ja liota kasvisliemikuution puolikas siihen. Jäähdytä liemi.
Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.

4. Laita tarjoiluvadille 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

5. Levitä vadille leipäviipaleita ja kostuta leivät kasviliemellä .Levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopuilla katkaraputäytteillä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.

6. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Laita päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran maitotölkki. Anna kakun tiivistyä suraavaan päivään.

7. Kuorrutusta varten sekoita majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.

8. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi. Halkaise kurkut. Koristele oman maun mukaan :)

9. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.





Kesäinen mehujää


Aineet:
mansikoita
vesimeloonia
kiiviä
vettä
(haluamasi hedelmiä/marjoja)


Paloittele haluamasi hedelmät tai marjat paloiksi ja laita ne mehujäämuotteihin. 
Kaada kylmää vettä muotteihin ja laita pakkaseen. 
Anna olla pakkasessa ainakin päivän, ennen syömistä. 
Mehujäästä saa iloisemman näköisen laittamalla eri värisiä hedelmiä/ marjoja ja asettelemalla ne kivasti.

Mustikkamuffinssit


Aineet:

Taikina.
150 g margariinia
1 1/2 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g turkkilaistajugurttia
2 tl vaniliinisokeria
4 dl pakaste/tuoreita mustikoita

muruseos:
50 g margariinia
1 dl ruokosokeria
2 dl kaurahiutaleita

Vatkaa margariini ja ruokosokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää vuoroin jauhoseosta ja vuoroin turkkilaistajugurttia.
Sekoita lopuksi mustikat.
Lusikoi seos muffinssivuokiin.

Sulata margariini.
Sekoita ruokosokeri ja kaurahiutaleet margariinin joukkoon.
Levitä seos vuokiin taikinan päälle.

Paista 225 asteessa 18 minuuttia.




sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Perunarievät


Aineet:

Perunamuussin jämät
2 kpl kananmunia
maitoa
vehnäjauhoja

Sekoita muussin jämiin kaksi kananmunaa.
Lorauta sekaan maitoa niin, että taikinasta tulee notkeaa.
Lisää jauhoja kunnes saat aikaiseksi löysän tainan.
Nosta taikinaa kauhalla pellille ja muotole haluamasi kokoisia leipiä.
Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Taco-salaatti


Aineet:

1 kg kananfilesuikaleita
200 g tortilla sipsejä
Jäävuorisalaattia
1/2 Kurkkua
9 kpl keltaisia luumutomaatteja
1 kpl punaistapaprikaa
1 prk ananas renkaita
60 g pieniä katkarapuja
basilikaa

Paista (tarvittaessa mausta) kananfilesuikaleet ja jätä hautumaan kasariin.
Huuhtele jäiset katkaravut kylmällä vedellä ja jätä odotta maan sihvilään.
Kokoa lautaselle pestyistä ja pilkotuista vihanneksista, 2 kourallisesta tacosipsejä kaunis asetelma.
Lisää viimeiseksi katkaravut ja lämpimät kananpalat.
Tarjoile heti "lämpösenä"!



Avokadopasta


Aineet:

1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl chilitahnaa
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa reilusti
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
1 dl raastettua pegorinoa
1 dl raastettua parmesaania
500 g spagettia

Purista tarjoilukulhon pohjalle valkosipulin kynsi.
Lisää teelusikallinen chilitahnaa sekä purstettu limen mehu.
Halkaise avokaadot ja poista kivet.
Kaavi lusikalla avokaadon sisus kuorestaan ja kuutioi kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot ja lisää kulhoon.
Lisää sekaan myös suola, pippuri ja oliiviöljy ja sekoita hyvin.

Keitä spaketit 80 % pussin ohjeen ajasta.
Kaada 1 dl keitinvedestä tarjoilukulhoon ja sekoita.
Huuhtele spagetit ja lisää kulhoon. Sekoita.
Raasta päälle parmesanijuustoa ja rouhi mustapippuria.
Tarjoile heti.