keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kinuskikakku

Aineet:

Pohja:
Munia, sokeria sekä vehnäjauhoja tilavuudeltaan sama määrä
3 rlk perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaada vuokaan ja paista 180 astetta n. 40 min.
Tarkista kypsyys tikulla.

Kostutus:
laimennettu sekamehu

Täyte:
2 prk Aurinkoinen Piltti sosetta
2 banaania
kermaa

 Levitä sose. Lado banaani viipaleet soseen päälle ja lopuksi kerma.

Kinuskikuorrute:
2 dl kuohukermaa 
2 dl fariinisokeria 
1 tl voita

Lisää kerma ja fariinisokeri kattilaan anna kiehua miedolla lämmöllä,
välillä sekoittaen, vähintään 20 min.
Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle.


Viimeistele luomus kermapursotuksella mieleisesi mukaan. Kermaan voi lisätä hieman makeutta tomusokerilla ja vanilliini sokerilla.