torstai 31. heinäkuuta 2014

Parsa-Tuorepastasalaatti

Aineet:

1 pkt tuorepastaa juustotäytteellä (250 g)
1 parsakaali (300 g)
3 rkl pestokastiketta
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 ps pinjansiemeniä (80 g)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta keitinvesi pois ja huuhtele pastat kylmällä vedellä.
Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi.

Kuori ja kuutioi varsi.
Keitä parsakaalia muutama minuutti.
Valuta keitinvesi ja sekoita lämpimät parsakaalit sekä pestokastike pastan joukkoon.
Puolita tomaatit ja hienonna basilika.
Sekoita kaikki aineet kulhossa.
Paahda pinjan siemenet kuivalla kuumalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon.

Taco-kesäkurpitsavuoka

Aineet:

1 iso kesäkurpitsa (400 g)
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 ps tacomaustetta
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
juustoraastetta 150 g

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se.
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsäksi.
Lisää mausteseos ja tomaattimurska.
Anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia.
Voitele uunivuoka ja lado sinne vuoroperään 
kesäkurpitsaa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Mustikkapiirakka

Pohja:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet seoksena.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.




                                                                                       Täyte:

4-5 dl mustikoita
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Sekoita mustikoiden joukkoon turkkilainen jugurtti. Lisää kananmuna ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti piirakkapohjalle ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Tulee hyvää myös punaviinimarjasta !!!

Mansikkapiirakka

Pohja:


100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet seoksena.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


                                                                                      Täyte:

4-5 dl mansikoita
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
1/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniliinisokeria

Sekoita mansikoiden joukkoon turkkilainen jugurtti. Lisää kananmuna ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti piirakkapohjalle ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Parsa-broilerkastike

Aineet:

300 g broilerin filesuikaletta
ripaus suolaa
ripaus  rouhittua mustapippuria
1/2 rkl chilitahnaa
1 prk päärynäkuutioita omassa mehussa (400 g)
1 parsakaaali (300 g)
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
tuoretta basilikaa

Paista broilerinsuikaleet pannulla kypsiksi.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilitahnalla.
Valuta päärynäkuutioista liemi.
Pilko parsa pieniksi kukinnoiksi ja pilko varsi.
Keitä parsakaalin varsia muutama minuutti ja lisää sitten kukinnot ja keitä vielä muutama minuutti.
Valuta keitinvesi pois.
Nosta takaisin kattilaan varret ja osa kukinnoista.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kattilaan ruokakerma brolerisuikaleet ja päärynäkuutiot.
Anna kastikkeen kiehahtaa.
Lisää joukkoon loput parsakaalin kukinnot, halkaistut tomaatit ja runsaasti hienonnettua basilikaa.

Tarjoile tagliatelle-pastan kanssa :)