tiistai 30. joulukuuta 2014

Salmiakki-sitruuna kinuskikakku

 

Kakkupohja:
4 kananmunaa lasissa
tilavuudeltaan saman verran sokeria lasissa
tilavuudeltaan saman verran vehnäjauhoja lasissa
1 tl leinjauhetta
3 rkl perunajauhoja

Kostutus:
Laimennettua sitruunamehua

 Täyte:
2,5 dl Floora vispiä
200 g sitruunarahkaa
2 kpl banaania

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
8 kpl Kick-patukoita

Pursotus:
Floora vispiä



Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n.15 min).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sihtaa kuivat aineet joukkoon varovasti käännellen.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n.40 min.

Täyte:
Vispaa kerma.
Lisää joukkoon rahka.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen.
Kostuta alimmainen kerros ja lado päälle banaanin viipaleita.
Laita päälle rahka-kerma täytettä.
Nosta päälle toinen osa ja tee kuten edellä.
Nosta päällimmäiseksi kansi ja kostuta.
Laita jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Valmista kinuski lisäämällä kattilaan paloitellut Kick-patukat ja kuohukerma.
Kuumenna kunnes salmiakki on kokonaan sulanut.
Keitä miedolla lämmöllä vähintään 20 min, välillä sekoittaen.
Kinuski on valmista kun pudotat pisaran kylmään veteen ja se jähmettyy eikä liukene.
Anna kinuskin jäähtyä kunnes se on juuri sen verran notkeaa että sen saa levitettyä kakun päälle.

Pursota kermalla reunat haluamallasi tavalla.

Lime-juustokakku


Pohja:
½ pkt Diggestive-keksejä
50 g margariinia / voita

Täyte:
2,5 dl vispikermaa (flora)
250 g Mascarbone-juustoa
200 g valkosuklaa-lime rahkaa
3 kpl liivatelehtiä

Kiille:
1 limeen mehu, laimennettuna
2 kpl liivatelehtiä
vihreää elintarvikeväriä

Koristeeksi:
Sitruunamelissan lehtiä
Ananaskirsikkaa


Pohja:
Murustele keksit, sulata rasva ja sekoita keskenään.
Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja levitä seos pohjalle tasaisesti.
Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Vispaa kerma.
Vispaa joukkoon rahka ja Mascarbone-juusto.
Liota liivate n.2 tl:n kiehuvaa vettä.
Vispaa ohuena nauhana seoksen joukkoon.
Kaada seos jääkaapissa olleen pohja päälle.
Tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa n.2 h.

Kiille:
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Purista limestä mehu, laimenna kylmällä vedellä.
Värjää halutun väriseksi.
Liota liivate n.1 tl:n kiehuvaa vettä.
Sekoita ohuena nauhana kiilteeseen.
Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä n.2 h

Koristele

maanantai 18. elokuuta 2014

Paistettu kesäkurpitsa


Aineet:

1 kpl Kesäkurpitsaa
suolaa
öljyä
grillimaustetta

Viipaloi kesäkurpitsa.
Suolaa viipaleet ja anna itkettyä 1/2 tuntia.
Taputtele talouspaperilla kuiviksi.
Mausta haluamallasi mausteilla.
Paista öljyssä kauniin värisiksi.

Kanttarellikeitto


Aineet:

2 1/2 dl kanttarelleja
1 sipuli
1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutiota
1/2 dl kuohukermaa
suolaa

Paista kanttarelleja ja sipulia margariinissa, kunnes ylimääräinen neste katoaa.
Ripottele vehnäjauhot päälle, sekoita hyvin.
Lisää vesi ja anna hautua n. 20 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Lopuksi lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Mausta tarvittaessa suolalla ja persilijalla.


Kreikkalainen makaronilaatikko


Aineet:

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
3 rlk tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl tuoretta oreganoa
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Maitokastike:
50 g margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Lisäksi:
7 dl pennepastaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta

Paista jauheliha pannulla.
Lisää joukkoon sipulit.
Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti.
Lisää myös lihaliemikuutio ja mausteet.
Anna hautua kannen alla.

Keitä pasta.

Sulata margariini ja lisää jauhot sekoittaen.
Anna kiehahtaa.
Lisää maito pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen.
Keitä muutama minuutti ja mausta.
Nosta kattila syrjään ja lisää juustoraaste sekä kananmuna.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmuna, juustoraaaste sekä jauhelihakastike.
Laita seos uunivuokaan.
Kaada päälle maitokastike.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 175 asteessa uunin ala tasolla 45 minuuttia.


Pekoni-broilerinleikkeet


Aineet:

800 g broilerinleikkeitä
2 tl välimeren yrttiseosta
1 1/2 tl suolaa
280 g pekonia
n. 4 dl kanalientä

Leikkaa broilerin leikkeet kahteen osaan.
Mausta yrttiseoksella ja suolalla.
Kääri suikaleiden ympärille pekoniviipale.
Paista pannulla molemminpuolin kauniin ruskeaksi.
Siirrä leikkeleet uunivuokaan ja valuta päälle kanaliemi.
Peitä foliolla ja anna hautua kypsiksi yläritilällä uunissa (n. 30 minuuttia).






Rucola-perunasalaatti


Aineet:

n. 1 kg kiinteitä perunoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 rkl kapriksia
25 g rukolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Höyrytä perunat edellisenä päivänä.
Paloittele perunat.
Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori.
Lisää kaprikset ja hienonnettu rucola, öljy sekä sitruunamehu.
Mausta suolalla ja pippurilla.




Kesäkurpitsakakku


Aineet:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl vanilinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl rouhittuja caschew-pähkinöitä
1 1/4 dl juoksevaa margariinia


Voitele ja korppujauhota vuoka.
Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuutiot vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vähitellen varovasti käännellen vaahdon sekaan.
Lisää lopuksi juokseva margariini.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ja kumoa.
Koristele tomusokerilla :)



keskiviikko 6. elokuuta 2014

mansikkaleivokset



Aineet:

Pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:

1 1/2 dl sitruunalimsaa

Täyte:

10 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
750 g vaniljavanukasta
8 dl pakastemansikoita


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne erissä vaahdon joukkoon
varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Irrota pohja heti jäähdyttyä ja aseta puhtaalle leivinpaperille syvälle pellille.
Kostuta pohja sitruunalimsalla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljavanukas.
Soseuta mansikat ja laita 2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
Nosta kattila liedelle ja kiehauta uudelleen.
Sekoita liivatemansikkaseos täytteeseen, sekä loput mansikkasoseesta.

Kaada täyte pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koristele.



mansikkaleivokset


Aineet:

Kaakaopohja:

125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Mansikkatäyte:

400 g pakastemansikoita
3 dl vispikermaa
150 g sitruunatuorejuustoa
1 dl vaniljakastikejauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon muutamassa erässä.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunnin.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi.
Ota taikinasta halkaisijaltaan 9 cm levyisiä ympyröitä.
Laita ne muffinssipellin vuokiin.
Paista pohjia 200 asteessa n. 13 minuuttia.

Soseuta mansikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja mansikkasose.
Sekoita joukkoon vaniljakastikejauhe.
Pursota samantien ja koristele sitruunamelissan lehdillä sekä tarjoile.



Jauheliha-nuudelikeitto


Aineet:

400 g jauhelihaa
2 punasipulia
4 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilitahnaa
1 1/2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 rkl tomaattisosetta
1 ps nuudeleita (80 g)
1/4 kiinankaalia
ripaus mustapippuria

Hienonna sipulit.
Kuori ja suikaloi porkkanat.
Kuumenna öljy ja paista jauheliha ja sipulit kasarissa.
Lisää joukkoon mausteet ja porkkanat.
Kääntele hetki ja lisää vesi, lihaliemikuutiot ja tomaattisose.
Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Murenna joukkoon nuudelit.
Lisää hienonnettu kiinankaali ja mausta.
Keitä vielä muutama minuutti.

Jauheliharullat


Aineet:

400 g jauhelihaa
2 rkl hienonnettua persilijaa
2 tl kuivattua minttua
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl kanelia
1 tl suolaa
1 kananmuna

Sekoita kaikki aineet keskenään.
Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä
10 tasakokoista tankoa.
Paista öljyssä kypsiksi.

Kesäkurpitsalisäke


Aineet:

1 kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 tl rakuunaa
2 rkl parmesaaniraastetta
nokare ranskankermaa
1 rkl hienonnettua persilijaa

Paloittele pestyt kesäkurpitsat.
Paahda paloja pannulla, 
kunnes ne ovat saaneet väriä
Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
Lisä pannulle parmesaaniraaste ja ranskankerma.
Kiehauta ja mausta persilijalla.

Pinaattipannari

aineet:

1 ps pakastepinaattia (150g)
2 kananmunaa
8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
25 g sulatettua margariinia

Sulata ja valuta pinaatti.
Sekoita kulhossa munat, maitoa, jauhot, suola, sulatettu rasva ja pinaatit.
Anna taikinan turvota tasaiseksi 15 minuuttia.
Kaada leivinpaperoidulle pellille.
Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoa puolukkahillon kanssa.

perjantai 1. elokuuta 2014

Rivieran kasvispaistos

Aineet:

2 kesäkurpitsa (pienehköä)
3 isoa tomaattia
200 g vuohenjuustoviipaleita
1rkl oliiviöljyä
3 tl provencale-yrttiseosta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
5 rkl parmesaaniraastetta


Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
Nostele öljyttyyn uunivuokaan limittäin kesäkurpitsaa, tomaattia ja vuohenjuustoa.
Ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste.
Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.

Mokkapalat


Aineet:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl kuumaa kahvia
60 g margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria.
3 rkl kaakaojauhetta

koristerakeita


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä leivinpaperin päälle uunin pellille.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon.
Lisää tomusokeri, vaniliiniokeri ja kaakaojauhe.
Sekoita hyvin.

Levitä pehmeä kuorute jäähtyneelle taikinalevylle.
Koristele heti rakeilla.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa mieleisiksi paloiksi.



Passion-juustokakku

Pohja:
200 g Diggestive-keksejä
100 g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2.5 dl floravispiä
2.5 dl maitorahkaa
250 g mascarbone-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
Päällinen:
4 kpl passionhedelmää
1/2 dl sokeria
2 liivatelehteä


Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Hienonna keksit 
ja sekoita sulatetun margariinin kanssa.
Vuoraa keksiseoksella vuoan pohja ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita 6 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa "kerma" löysäksi vaahdoksi.
Lisää siihen maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Liota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja sekoita varovasti "kerma"seoksen joukkoon.



Kaada seos irtopohjavuokaan 
ja laita jääkaappiin hyytymään.
Laita 2 livatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Halkaise passionhedelmät 
ja kaavi niiden sisus kulhoon.
Lisää sokeri.
Liueta liivatteet tilkaan kuumaa vettä. 
Sekoita passionhedelmäsoseen sekaan.
Kaada seos juustokakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.




torstai 31. heinäkuuta 2014

Parsa-Tuorepastasalaatti

Aineet:

1 pkt tuorepastaa juustotäytteellä (250 g)
1 parsakaali (300 g)
3 rkl pestokastiketta
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 ps pinjansiemeniä (80 g)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta keitinvesi pois ja huuhtele pastat kylmällä vedellä.
Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi.

Kuori ja kuutioi varsi.
Keitä parsakaalia muutama minuutti.
Valuta keitinvesi ja sekoita lämpimät parsakaalit sekä pestokastike pastan joukkoon.
Puolita tomaatit ja hienonna basilika.
Sekoita kaikki aineet kulhossa.
Paahda pinjan siemenet kuivalla kuumalla pannulla ja lisää salaatin joukkoon.

Taco-kesäkurpitsavuoka

Aineet:

1 iso kesäkurpitsa (400 g)
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 ps tacomaustetta
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
juustoraastetta 150 g

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se.
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsäksi.
Lisää mausteseos ja tomaattimurska.
Anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia.
Voitele uunivuoka ja lado sinne vuoroperään 
kesäkurpitsaa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Mustikkapiirakka

Pohja:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet seoksena.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.




                                                                                       Täyte:

4-5 dl mustikoita
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

Sekoita mustikoiden joukkoon turkkilainen jugurtti. Lisää kananmuna ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti piirakkapohjalle ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Tulee hyvää myös punaviinimarjasta !!!

Mansikkapiirakka

Pohja:


100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet seoksena.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


                                                                                      Täyte:

4-5 dl mansikoita
2 dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
1/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniliinisokeria

Sekoita mansikoiden joukkoon turkkilainen jugurtti. Lisää kananmuna ja sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Levitä tasaisesti piirakkapohjalle ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Parsa-broilerkastike

Aineet:

300 g broilerin filesuikaletta
ripaus suolaa
ripaus  rouhittua mustapippuria
1/2 rkl chilitahnaa
1 prk päärynäkuutioita omassa mehussa (400 g)
1 parsakaaali (300 g)
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
tuoretta basilikaa

Paista broilerinsuikaleet pannulla kypsiksi.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilitahnalla.
Valuta päärynäkuutioista liemi.
Pilko parsa pieniksi kukinnoiksi ja pilko varsi.
Keitä parsakaalin varsia muutama minuutti ja lisää sitten kukinnot ja keitä vielä muutama minuutti.
Valuta keitinvesi pois.
Nosta takaisin kattilaan varret ja osa kukinnoista.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kattilaan ruokakerma brolerisuikaleet ja päärynäkuutiot.
Anna kastikkeen kiehahtaa.
Lisää joukkoon loput parsakaalin kukinnot, halkaistut tomaatit ja runsaasti hienonnettua basilikaa.

Tarjoile tagliatelle-pastan kanssa :)


sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mansikkakinuski-täytekakku


Aineet:

Kakkupohja:
4 kananmunaa lasissa
saman verran sokeria lasissa
saman verran vehnäjauhoja lasissa
1 tl leinjauhetta
3 rkl perunajauhoja

Täyte:
2 dl mansikoita soseutettuna
2 1/2 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 liivatelehteä

Kostutus:
mansikkamehu

Mansikkakinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
pakastemansikka mehua sekä survottuja mansikoita

Koristelu:
2 1/2 dl Vispikerma
2 rkl tomusokeria
sokerimassa

Vaahdota rasva ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenän.
Siivilöi kuivat aineet vaahdon sekaan varovasti käännellen.
Paista 175 asteessa n.40 minuuttia.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sokerit.
Lisää rahka ja soseutetut mansikat.
Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja liota ne kuumaan vesitilkkaan.
Lisää liivatteet ohuena nauhana seokseen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupoja kolmeksi kerrokseksi.
Kostuta kerrokset mansikkamehulla.
Täytä kummatkin välit mansikkarahkatäytteellä.
Laita kakku jääkappiin vetäytymään.

Keitä sokeri ja kerma kinuskiksi.
Lisää mansikka mehu survot kinuskin joukkoon.
Levitä jäähtyneenä kakun päälle.


Vatkaa tomusokeri ja vispikerma vaahdoksi.
Pursota kakun reunat.

Tämä kakku koristeltu sokerimassa Hello Kitty kuvalla. 


Lihavoileipäkakku

Aineet:

2 pkt paahtoleipää (ei tuoretta vaan mielummin pari päivää vanhaa)

Kinkkutäyte:
100 g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
75 g majoneesia
200 g kinkkukuutioita
mustapippurirouhetta

Suolalihatäyte:
150 g suolalihaa
75 g majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippurirouhetta

Kostutus:
1/2 kpl lihaliemikuutio
2 1/2 dl vettä

Kuorrutus:
75 g majoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippurirouhetta

Koristelu:
Metfurstia
suolalihaa
tomaattia
kurkkua

1. Aloita valmistus täytteistä. Sekoita kinkkutäytteen ainekset keskenään.

2. Hienonna suolaliha vetsellä ja sekoita suolalihatäytteen aineet keskenään.

3. Kuumenna  kostutukseen tuleva vesi ja liota lihaliemikuution puolikas siihen. Jäähdytä liemi.
Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.

4. Laita tarjoiluvadille 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet, joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

5. Levitä vadille leipäviipaleita ja kostuta leivät lihaliemellä .Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä suolalihatäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopuilla kinkkutäytteillä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.

6. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Laita päälle painoksi leikkuulauta ja esimerkiksi litran maitotölkki. Anna kakun tiivistyä suraavaan päivään.

7. Kuorrutusta varten sekoita majoneesi, tuorejuusto ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.

8.  Koristele oman maun mukaan :)

9. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Unelmatorttu


Aineet:

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Mansikkahilloa
5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria

suklaarouhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Vaahdota vispikerma ja tomusokeri.  
Levitä hillo tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle.
Levitä hillon päälle kermavaahtoa.
Jätä reinoihin 1 1/2 cm ilman täytettä.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Paketoi leivinpaperi tiukasti rullan ympärille 
ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Koristele kermallavaahdolla ja suklaarouheella.


Mustikkakääretorttu


Aineet:
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
kuningatarhilloa
5 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
mustikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Vaahdota vispikerma ja tomusokeri.  
Levitä hillo tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle.
Levitä hillon päälle kermavaahtoa.
Jätä reinoihin 1 1/2 cm ilman täytettä.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Paketoi leivinpaperi tiukasti rullan ympärille 
ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Koristele kermallavaahdolla ja mustkoilla.



Minttupalat


Aineet:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa


Kuorrutus:

8 rkl minttuhyytelöä
60 g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria.

koristerakeita


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä leivinpaperin päälle uunin pellille.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata rasva ja lisää kuivat aineet sekaan.
Lisää minttuhyytelö.
Sekoita hyvin.

Levitä pehmeä kuorute jäähtyneelle taikinalevylle.
Koristele heti rakeilla.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa mieleisiksi paloiksi.

Mansikkapalat


Aineet:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl mansikkamehua sekä murskattuja pakaste mansikoita
60 g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria.

valkosuklaarouhetta


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä leivinpaperin päälle uunin pellille.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata rasva ja lisää kuivat aineet sekaan.
Lisää mansikka mehu ja murskatut mansikat.
Sekoita hyvin.

Levitä pehmeä kuorute jäähtyneelle taikinalevylle.
Koristele heti suklaa rouhella.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa mieleisiksi paloiksi.