lauantai 25. tammikuuta 2014

Juustopatonki

Aineet:

4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 dl maitojauhetta
1 tl öljyä
2 dl juustoraastetta

voiteluun vettä
Juustoraastetta pinnalle



Sekoita kuivahiiva 5 dl:n vehnäjauhoja.
Lisää jauhot lämpimään veteen.
Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.
Lisää sokeri, suola, loput 5 dl jauhoja, joihin on sekoitettu maitojauhe sekä öljy taikinaan.
Vaivaa hyvin.
Lisää juustoraaste.

Kohota taikinaa, kunnes se on kaksinkertainen.
Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille.
Kohota vielä liinan alla, kunnes painettaessa taikina jää lommolle.
Voitele vedellä ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Tee vielä viiltoja patongin pintaan.

Paista keskellä uunia 225 asteessa n. 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti