sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Valkosipulikastike kebabille




Ainekset:

1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl maustamatonta jugurttia
2 isohkoa valkosipulin kynttä murskattuna
1 rlk hunajaa
1 rlk valkoviinietikkaa
1 tl suolaa

Valmistus:

Sekoita ainekset keskenään.
Anna maustua jaakaapissa vahintään tunti.

Tomaattikastike kebabille




Ainekset:

1 prk tomaattimurskaa paseerattuna
1 tl basilikaa
½ tl suolaa
½ tl valko- ja mustapippuria
ripaus oreganoa
(ketsuppia maun mukaan)


Valmistus:

Paseeraa tomaattimurska kattilaan. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min välillä sekoittaen.
Anna jäähtyä.

Kanatäytteiset-kesäkurpitsat


Aineet:

250 g hunajamarinoitua broilerin filesuikaletta
  5 kesäkurpitsaa
2 dl ruokakermaa
1/2 paprika
1 punasipuli
5 kirsikkatomaattia
soijakastiketta
juustoraastetta


Paista proilerinsuikaleet ja mausta soijakastikkeella..
Lisää punasipuli.
Koverra halkaistut kesäkurpitsat veneiksi.
Lisää  kesäkurpitsan "liha" proilerin sekaan sekä paprika kirsikkatomaatit ja kuohukerma.
Hauduta hetki.
Täytä kesäkurpitsaveneet seoksella ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista uunissa 175 astetta, kunnes juusto saanut väriä.

Kanakeitto



Aineet:
1 kg perunaa (n.10 kpl)
5 pokkanaa (n.400g)
1,15 L vettä
450-500 g hunajamarinoituja BR filesuikaleita
2 pientä sipulia
1 kesäkurpitsa
1 paprika
2,5 dl kermaa
2 valkosipulin kynttä
2 kanaliemikuutiota
3 tl currya
2 tl paprikamaustetta
½ tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Suuruste:
1 dl vettä
½ dl maissitärkkelystä



Paloittele kuoritut perunat ja porkkanat mieluisen kokoisiksi ja laita kiehumaan kattilaan jossa vesi ja kanaliemikuutiot.
Hienonna sipulit ja paista kanojen kanssa pannulla. Lisää pannulle curry, paprikamauste ja mustapippuri.
Kaada kypsät kanat kattilaan. Lisää paprika ja kerma. Anna kiehahtaa.
Valmista suuruste ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna jälleen kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa maun mukaan.

Coleslaw-salaatti


Ainekset:

300 g varhaiskaalia
2 isohkoa porkkanaa
1 kevätsipuli varsineen
2 rkl valkoviinietikkaa
½ prk (75 g) ranskankermaa
½ dl majoneesia
1 rlk Dijon-sinappia
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria



Valmistus:

Suikaloi kaali, porkkanat sekä sipuli.
Sekoita keskenään valkoviinietikan kanssa.
Valmista kastike ranskankermasta, majoneesista, sinapista ja mausteista.
Nostele ainekset sekaisin.
Anna maustua jääkaapisa vähintään tunti.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kinuskikakku

Aineet:

Pohja:
Munia, sokeria sekä vehnäjauhoja tilavuudeltaan sama määrä
3 rlk perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaada vuokaan ja paista 180 astetta n. 40 min.
Tarkista kypsyys tikulla.

Kostutus:
laimennettu sekamehu

Täyte:
2 prk Aurinkoinen Piltti sosetta
2 banaania
kermaa

 Levitä sose. Lado banaani viipaleet soseen päälle ja lopuksi kerma.

Kinuskikuorrute:
2 dl kuohukermaa 
2 dl fariinisokeria 
1 tl voita

Lisää kerma ja fariinisokeri kattilaan anna kiehua miedolla lämmöllä,
välillä sekoittaen, vähintään 20 min.
Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle.


Viimeistele luomus kermapursotuksella mieleisesi mukaan. Kermaan voi lisätä hieman makeutta tomusokerilla ja vanilliini sokerilla.