maanantai 18. elokuuta 2014

Paistettu kesäkurpitsa


Aineet:

1 kpl Kesäkurpitsaa
suolaa
öljyä
grillimaustetta

Viipaloi kesäkurpitsa.
Suolaa viipaleet ja anna itkettyä 1/2 tuntia.
Taputtele talouspaperilla kuiviksi.
Mausta haluamallasi mausteilla.
Paista öljyssä kauniin värisiksi.

Kanttarellikeitto


Aineet:

2 1/2 dl kanttarelleja
1 sipuli
1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutiota
1/2 dl kuohukermaa
suolaa

Paista kanttarelleja ja sipulia margariinissa, kunnes ylimääräinen neste katoaa.
Ripottele vehnäjauhot päälle, sekoita hyvin.
Lisää vesi ja anna hautua n. 20 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.
Lisää kasvisliemikuutio.
Lopuksi lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Mausta tarvittaessa suolalla ja persilijalla.


Kreikkalainen makaronilaatikko


Aineet:

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
3 rlk tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl tuoretta oreganoa
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Maitokastike:
50 g margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Lisäksi:
7 dl pennepastaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta

Paista jauheliha pannulla.
Lisää joukkoon sipulit.
Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti.
Lisää myös lihaliemikuutio ja mausteet.
Anna hautua kannen alla.

Keitä pasta.

Sulata margariini ja lisää jauhot sekoittaen.
Anna kiehahtaa.
Lisää maito pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen.
Keitä muutama minuutti ja mausta.
Nosta kattila syrjään ja lisää juustoraaste sekä kananmuna.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmuna, juustoraaaste sekä jauhelihakastike.
Laita seos uunivuokaan.
Kaada päälle maitokastike.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 175 asteessa uunin ala tasolla 45 minuuttia.


Pekoni-broilerinleikkeet


Aineet:

800 g broilerinleikkeitä
2 tl välimeren yrttiseosta
1 1/2 tl suolaa
280 g pekonia
n. 4 dl kanalientä

Leikkaa broilerin leikkeet kahteen osaan.
Mausta yrttiseoksella ja suolalla.
Kääri suikaleiden ympärille pekoniviipale.
Paista pannulla molemminpuolin kauniin ruskeaksi.
Siirrä leikkeleet uunivuokaan ja valuta päälle kanaliemi.
Peitä foliolla ja anna hautua kypsiksi yläritilällä uunissa (n. 30 minuuttia).






Rucola-perunasalaatti


Aineet:

n. 1 kg kiinteitä perunoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 rkl kapriksia
25 g rukolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Höyrytä perunat edellisenä päivänä.
Paloittele perunat.
Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori.
Lisää kaprikset ja hienonnettu rucola, öljy sekä sitruunamehu.
Mausta suolalla ja pippurilla.




Kesäkurpitsakakku


Aineet:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl vanilinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl rouhittuja caschew-pähkinöitä
1 1/4 dl juoksevaa margariinia


Voitele ja korppujauhota vuoka.
Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuutiot vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vähitellen varovasti käännellen vaahdon sekaan.
Lisää lopuksi juokseva margariini.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ja kumoa.
Koristele tomusokerilla :)



keskiviikko 6. elokuuta 2014

mansikkaleivokset



Aineet:

Pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:

1 1/2 dl sitruunalimsaa

Täyte:

10 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
750 g vaniljavanukasta
8 dl pakastemansikoita


Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne erissä vaahdon joukkoon
varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Irrota pohja heti jäähdyttyä ja aseta puhtaalle leivinpaperille syvälle pellille.
Kostuta pohja sitruunalimsalla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljavanukas.
Soseuta mansikat ja laita 2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
Nosta kattila liedelle ja kiehauta uudelleen.
Sekoita liivatemansikkaseos täytteeseen, sekä loput mansikkasoseesta.

Kaada täyte pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koristele.



mansikkaleivokset


Aineet:

Kaakaopohja:

125 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Mansikkatäyte:

400 g pakastemansikoita
3 dl vispikermaa
150 g sitruunatuorejuustoa
1 dl vaniljakastikejauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon muutamassa erässä.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunnin.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi.
Ota taikinasta halkaisijaltaan 9 cm levyisiä ympyröitä.
Laita ne muffinssipellin vuokiin.
Paista pohjia 200 asteessa n. 13 minuuttia.

Soseuta mansikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja mansikkasose.
Sekoita joukkoon vaniljakastikejauhe.
Pursota samantien ja koristele sitruunamelissan lehdillä sekä tarjoile.



Jauheliha-nuudelikeitto


Aineet:

400 g jauhelihaa
2 punasipulia
4 porkkanaa
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilitahnaa
1 1/2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 rkl tomaattisosetta
1 ps nuudeleita (80 g)
1/4 kiinankaalia
ripaus mustapippuria

Hienonna sipulit.
Kuori ja suikaloi porkkanat.
Kuumenna öljy ja paista jauheliha ja sipulit kasarissa.
Lisää joukkoon mausteet ja porkkanat.
Kääntele hetki ja lisää vesi, lihaliemikuutiot ja tomaattisose.
Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Murenna joukkoon nuudelit.
Lisää hienonnettu kiinankaali ja mausta.
Keitä vielä muutama minuutti.

Jauheliharullat


Aineet:

400 g jauhelihaa
2 rkl hienonnettua persilijaa
2 tl kuivattua minttua
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl kanelia
1 tl suolaa
1 kananmuna

Sekoita kaikki aineet keskenään.
Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä
10 tasakokoista tankoa.
Paista öljyssä kypsiksi.

Kesäkurpitsalisäke


Aineet:

1 kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 tl rakuunaa
2 rkl parmesaaniraastetta
nokare ranskankermaa
1 rkl hienonnettua persilijaa

Paloittele pestyt kesäkurpitsat.
Paahda paloja pannulla, 
kunnes ne ovat saaneet väriä
Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
Lisä pannulle parmesaaniraaste ja ranskankerma.
Kiehauta ja mausta persilijalla.

Pinaattipannari

aineet:

1 ps pakastepinaattia (150g)
2 kananmunaa
8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
25 g sulatettua margariinia

Sulata ja valuta pinaatti.
Sekoita kulhossa munat, maitoa, jauhot, suola, sulatettu rasva ja pinaatit.
Anna taikinan turvota tasaiseksi 15 minuuttia.
Kaada leivinpaperoidulle pellille.
Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoa puolukkahillon kanssa.

perjantai 1. elokuuta 2014

Rivieran kasvispaistos

Aineet:

2 kesäkurpitsa (pienehköä)
3 isoa tomaattia
200 g vuohenjuustoviipaleita
1rkl oliiviöljyä
3 tl provencale-yrttiseosta
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
5 rkl parmesaaniraastetta


Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit.
Nostele öljyttyyn uunivuokaan limittäin kesäkurpitsaa, tomaattia ja vuohenjuustoa.
Ripottele pinnalle mausteet ja juustoraaste.
Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.

Mokkapalat


Aineet:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl kuumaa kahvia
60 g margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria.
3 rkl kaakaojauhetta

koristerakeita


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon sulatettu hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa.
Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä leivinpaperin päälle uunin pellille.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon.
Lisää tomusokeri, vaniliiniokeri ja kaakaojauhe.
Sekoita hyvin.

Levitä pehmeä kuorute jäähtyneelle taikinalevylle.
Koristele heti rakeilla.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa mieleisiksi paloiksi.



Passion-juustokakku

Pohja:
200 g Diggestive-keksejä
100 g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
2.5 dl floravispiä
2.5 dl maitorahkaa
250 g mascarbone-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
Päällinen:
4 kpl passionhedelmää
1/2 dl sokeria
2 liivatelehteä


Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Hienonna keksit 
ja sekoita sulatetun margariinin kanssa.
Vuoraa keksiseoksella vuoan pohja ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita 6 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa "kerma" löysäksi vaahdoksi.
Lisää siihen maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja sekoita tasaiseksi.
Liota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja sekoita varovasti "kerma"seoksen joukkoon.



Kaada seos irtopohjavuokaan 
ja laita jääkaappiin hyytymään.
Laita 2 livatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Halkaise passionhedelmät 
ja kaavi niiden sisus kulhoon.
Lisää sokeri.
Liueta liivatteet tilkaan kuumaa vettä. 
Sekoita passionhedelmäsoseen sekaan.
Kaada seos juustokakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.