maanantai 18. elokuuta 2014

Kreikkalainen makaronilaatikko


Aineet:

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
3 rlk tomaattisosetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl tuoretta oreganoa
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Maitokastike:
50 g margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Lisäksi:
7 dl pennepastaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Pinnalle:
2 dl juustoraastetta

Paista jauheliha pannulla.
Lisää joukkoon sipulit.
Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti.
Lisää myös lihaliemikuutio ja mausteet.
Anna hautua kannen alla.

Keitä pasta.

Sulata margariini ja lisää jauhot sekoittaen.
Anna kiehahtaa.
Lisää maito pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen.
Keitä muutama minuutti ja mausta.
Nosta kattila syrjään ja lisää juustoraaste sekä kananmuna.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmuna, juustoraaaste sekä jauhelihakastike.
Laita seos uunivuokaan.
Kaada päälle maitokastike.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 175 asteessa uunin ala tasolla 45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti